Rozenhoedjes in de kerken van de H. Catharinaparochie in de meimaand

Zomaar wat gedachten bij Maria…

“Hoe ik mij Maria voorstel? Maria hoorde bij het gezin, je had naast je eigen moeder nóg een moeder, een moeder van genade, je wist als kind niet zo precies wat genade was, maar je begreep dat er iets van liefde was, tussen die moeder in de hemel en de mensen op de aarde.”

“Soms weet ik helemaal niet wat ik zeggen moet, dan is alles me te veel en te groot. Dan steek ik maar gewoon een lichtje aan bij Maria en zeg: je moet me nou maar helpen hoor Maria, ik weet het zelf echt niet meer. Ik bid een paar Weesgegroetjes en ben even stil. Daarna kan ik altijd weer verder, vol hoop en moed.”

Basiliek St. Jan                                         dinsdag en donderdag om 19.00 uur
Verrijzeniskerk                                          —
Marcoenkerk Dorst                                dinsdag 19.00 uur met afwisselend bidden en zingen
Joh. de Doperkerk Oosteind                woensdag van 18.30-19.00 uur in de Mariakapel