Palmzondag met Kindernevendienst in de Basiliek en Gezinsviering in Verrijzeniskerk

Binnen de Catharinaparochie worden op Palmzondag (zondag 14 april) speciale activiteiten voor en met kinderen georganiseerd.

Basiliek Sint Jan

In de Basiliek (op de Markt in Oosterhout) is er weer een kindernevendienst tijdens de viering van 10.00 uur. Alle basisschoolkinderen zijn van harte welkom! Voor die dag zijn ook de kinderen die de eerste communie gaan doen speciaal uitgenodigd.

Aan ieder kind vragen we om thuis een versierde Palmpasen stok te maken. Hoe je dat kunt doen lees je hierna.

Alle kinderen verzamelen zondagochtend met hun Palmpasen stok vóór de viering achterin de kerk. Daar krijgen ze een broodhaantje dat bovenaan de stok wordt vastgemaakt. Na een optocht met de palmpasenstokken, verlaten we de kerk voor de kindernevendienst. Daar vertellen we de kinderen het verhaal van de Goede Week aan de hand van de symbolen in de palmpasenstok.

Verrijzeniskerk

Om 9:30 uur is er een gezinsviering in de Verrijzeniskerk (Vondellaan 43 Oosterheide). Jong en oud is van harte welkom. Tijdens de viering hebben kinderen een actieve rol. We zingen met zijn allen en kinderen doen een deel van de gebeden, delen de palmpaastakken uit en ze delen ook de broodhaantjes uit aan het eind van de viering. Uiteraard wordt ingegaan op de betekenis van alle symbolen in de Palmpaasstok.

Alle kinderen (en volwassenen mogen er ook een maken hoor) worden uitgenodigd om een thuis gemaakte en versierde Palmpasen stok mee te nemen naar de kerk.

Hoe maak je een palmpasenstok?

Neem twee houten latten of stokken. Spijker of schroef de latten aan elkaar vast in de vorm van een kruis of bind de latten met touw stevig aan elkaar.

Omwikkel de latten met gekleurd papier of lint. Maak met een grote naald en stevig draad, een of meerdere slinger(s) van bijvoorbeeld pinda’s, rozijnen, eitjes, gekleurd snoep en gedroogd fruit.
Hang de slinger aan de horizontale uiteinden van het kruis.

Versier de stok zoals je wilt met bijvoorbeeld snoepjes, takjes en/of paasfiguurtjes.

Voor het broodhaantje, dat je van ons krijgt, is het handig als je bovenin je palmpasen een spijker timmert, waarop het broodhaantje kan worden vastgemaakt.)

Bekijk hier het filmpje over het hoe en wat van de Palmpasenstok