Lezing Anselm Grün, Markuskerk, Hooghout 96 in Breda 13 april om 19.00u:

wat betekent de Goede Week en de zeven laatste woorden van Jezus aan het kruis.

Anselm Grün te gast in Breda

Zaterdag 13 april om 19.00 uur

Markuskerk – Hooghout 96 Breda

Op zaterdag 13 april is Anselm Grün te gast in de Markuskerk aan het Hooghout 96 te Breda. Om 19.00 uur begint het programma met een lezing over de betekenis van de Goede Week. In het tweede deel zal hij samen met theoloog Franck Ploum enkele meditatieve teksten spreken rond de ‘Zeven laatste woorden van Jezus aan het kruis’. Dit tweede deel wordt omlijst met pianospel van Jetje van Wijk. Entree is €10,-. Aanmelden via info@zinsverband.nl Meer informatie via de website www.zinsverband.nl (Spreektaal grotendeels Duits).

Aanleiding van het bezoek van de Benedictijner monnik Anselm Grün is het boek ‘Een weg ten leven’ dat hij samen met theoloog Franck Ploum maakte en dat eind februari verschijnt. In dit meditatieve boek (Uitgeverij Berne Media) zijn de drie grote tradities rond het lijden van Jezus verzameld: de kruiswegstaties, de zeven laatste woorden, de kruiswonden. Beiden schreven vijfentwintig teksten ter bezinning voor dit gebonden fullcolour boek met tekst en beeld.

Op de vooravond van de Goede Week zal Anselm Grün een lezing van 45 minuten verzorgen over de Goede Week. In het tweede deel klinken er teksten uit het gezamenlijke boek van beide auteurs en speelt pianiste Jetje van Wijk delen uit Haydn’s  pianowerk ‘Sieben Letzten Worte Jesu’.

Het programma duur tot ongeveer 20.30 uur. Aansluitend is er gelegenheid tot signeren van boeken. Boekverkoop is aanwezig.

Alle informatie is te vinden op de website van de Stichting Zinsverband: www.zinsevrband.nl en per mail kunt u vragen stellen of aanmelden: info@zinsverband.nl

NB

Op zaterdagmiddag 13 april is Anselm Grün te gast in de Abdij van Heeswijk. Daar spreekt hij over de woestijnvaders. Meer info www.berneboek.com