Betreft Thema-avond: ´Spelen met God´ – God en gaming

‘Spelen met God’- God en gaming

 De eerste Thema-avond van de Raad van Kerken in 2019 is op maandag 21 januari om 20.00 uur in het kerkelijk centrum de Beuk, naast de Vredeskerk. Onze gast is dan de cultuurtheoloog, bekend uit columns en van de radio, Frank G. Bosman. Hij heeft zich o.m. verdiept in het verschijnsel gamen in relatie tot de christelijke traditie. Eén van zijn laatste publicaties is het boekje “Spelen met God”.  Hij is een boeiend en uitdagend verteller. We hopen dat ook veel jongeren kans zien om deze avond mee te beleven. We vragen een bijdrage van 5 Euro. U bent van harte welkom!

Games en religie zijn niet bepaald elkaars vrienden. In veel games vliegen geweld, seks, drugs, alcohol en vloeken je om de oren. Omgekeerd wordt religie in games vaak beschreven in termen van waanzin, onderdrukking en fantasie. Gelovigen en kerkmensen schuwen games daarom als de pest. Frank G. Bosman denkt daar radicaal anders over. Als ervaren gamer (sinds zijn 8e) en cultuurtheoloog (sinds zijn 30e) graaft hij zich een weg door first person shooters en role playing games op zoek naar de verborgen God van de christelijke traditie. Hij pelt games als Assassin’s Creed en Wolfenstine laag voor laag af om mensen aan het denken te zetten. Niemand speelde ooit zó games!


Dr. Frank G. Bosman (1978) is een r.k.-cultuurtheoloog, bekend om zijn spraakmakende mening over cultuur, theologie en geloof. Hij is een graag geziene gast op diverse radio- en televisieprogramma’s, maar ook in kranten en op diverse internetsites. In 2011 werd hij uitgeroepen tot de eerste “meest spraakmakende theoloog” van het land. Frank Bosman is onderzoeker aan het Tilburg Cobbenhagen Center, onderdeel van de Tilburg University.  

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.