Een prachtig Sinterklaasverhaal met een bezoek van Sint en twee pieten

Op dinsdagavond vlak voor het sinterklaasfeest zaten om 19:30 uur bijna vijftien jonge kinderen vol verwachting op de eerste rijen in de Verrijzeniskerk.

De enthousiaste Peterine Kooijmans vertelde niet alleen maar zorgde ook voor voldoende bewegingen Foto: Foto JeeBee Jos Bleijlevens

Een echte verhalenverteller zou een mooi Sinterklaasverhaal vertellen en misschien zou Sinterklaas ook zelf nog langs komen……

Kortom het beloofde een spannende avond te worden. Peterine Kooijmans (een professionele verhalenvertelster) vertelde haar verhaal voor een ademloos publiek. De bijna dertig aanwezigen hingen aan haar lippen. Zowel jong als oud luisterden zeer aandacht. En dat kon niet anders want het was een heel spannend verhaal. En tussendoor zongen we met zijn allen nog een aantal Sinterklaasliedjes. Pelerine wist op heel fijne wijze te vertellen dat cadeaus heel leuk zijn maar dat het nog veel leuker is om iemand te hebben met wie je samen kunt spelen…..

Kortom een mooi verhaal.

De kinderen maar ook de ouderen waren erg verrast en blij met de komst van Foto: Foto JeeBee Jos Bleijlevens

En terwijl Peterine na afloop van haar verhaal nog kort napraatte met de kinderen en de ouderen werd hard op de deur geklopt en kwam Sinterklaas met twee pieten binnen. Wat een grote verrassing. Eerst het mooi sinterklaasverhaal van Peterine en nu ook nog Sinterklaas zelf in de kerk.

Hij vroeg aan de kinderen over het verhaal dat was voorgedragen. En de kinderen konden het letterlijk navertellen. Zo goed hadden ze geluisterd!!

Sinterklaas was onder de indruk van de kerk en vroeg zich af of hij als bisschop een keer zou mogen voorgaan in de dienst. Daar wordt over gesproken!

Hij was ook heel blij met alle vrijwilligers die in de Verrijzeniskerk actief zijn voor de bloemen, de kerktaxi, de schoonmaak, de gezinsvieringen, het secretariaat en heel veel meer taken.

Daarom liet hij een grote zak met wel tachtig chocoladeletters achter voor alle vrijwilligers. Die moesten maar worden uitgedeeld bij de verjaardag van de Verrijzeniskerk. En op zondag 16 december vierden we dat de Verrijzeniskerk op zondag 18 december 2005 werd ingewijd door bisschop Muskens. En na afloop werden alle vrijwilligers toegesproken en daarna werden de chocoladeletters uitgedeeld.

Vier (top)vrijwilligers mochten met Sinterklaas en twee pieten op de foto. Van links naar rechts: Jo van Beek, Twan van Bree, Toon van Beek en Kees de Kok Foto: Foto JeeBee Jos Bleijlevens

En in 2019 gaan we gewoon weer door met Het Verhaal Centraal. Schrijf de data maar alvast op:

12/2       Henk van Ruth over reis naar Nepal

12/3       nog nader invullen

9/4         Hennie Hoedemakers voor zijn door de Vastenactie gesteund project in Congo eventueel in combinatie met Pol Waterval die veertig jaar als missionaris in de Congo heeft gewerkt

14/5       nog nader invullen

18/6       Zuster Irene (Benedictinessen) over Iconen (vervolg op haar verhaal van een jaar geleden)